Ordvillan   


 

Frilansjournalist Berit Stridh

    

 

  Startsida

  Text

  Bild

  Länkar

  Kontakt
  Berit Stridh

Konst

 

Att måla är som att andas. En nödvändighet i vardagen och en njutning när allt samspelar. Jag har målat sedan jag fick mitt andra kolik-barn 1983. Då flydde jag hemmet en gång i veckan för att lära oljemålning.

 

Sedan dess har måleriet varit mitt andnings-hål i en annars bitvis stressad vardag. Mina barn är numera vackra och vuxna kvinnor som står på egna ben sedan länge, men måleriet har fortsatt att ge mig glädje, lugn och lycka.

 

Efter några år med oljemålning har jag allt mer börjat experimentera med akvarellfärger och på senare år har akvarellen tagit över helt. Tekni-ken är inte lika styrbar som oljan. Pigment, vatten och papperskvalitet lägger sig i mitt bildskapande och ju mer jag utforskar de olika komponenterna, desto mer besatt blir jag.

 

Genom åren har jag visat mina målningar i olika sammanhang, t ex på galleri Hilmersgården i Fjärås och på Säbylund konstgård på Tjörn. Ibland ordnar jag en utställning tillsammans med en målarvän och två gånger har mina bilder blivit utvalda till jurybedömda utställ-ningar under Orust kommuns Bli mä-dagar. Sommaren 2007 ställde jag ut i Skärhamn, inbjuden av Tjörns konstförening och mina akvareller finns bland annat i Orusts och Tjörns kommunhus och på Kungsbacka-Posten.

 

Här visas ett litet urval av mina akvareller. Väcker någon bild ditt intresse så hör gärna av dig. Det går oftast bra att komma och hälsa på.

 


Fördöme dig skymning och dra nu din kos. Blå toner, olika pigment i mycket vatten på ett spännande papper. Tork-processen blir en del i skapandet och det färdiga resultatet förde mina tankar till en strof ur Taubes Calle Schewens vals.

Bergen. En vecka i Skottland blev upphov till en hel rad akvareller inspirerade av de gröna bergen med väder som skiftade oavbrutet. Dimma, dis, solsken, regn, vind och all-
deles underbart.

Under ytan, Mummel och Bergtagen. Tre små bilder som blev till samtidigt. Genom att välja pigment som tecknar och låta varje penseldrag/stänk torka för sig, trängde en mängd vä-
sen sig in i bilderna. Det nästan hörs från utsidan att de har mycket att säga.

Hantverk


 


 

 

 

 

 


Copyright © 2008-2009 Ordvillan. Webbproduktion: Wallin Media och piamaz produktion

Kopiering och återgivning av material på denna webbplats är ej tillåten utan Berit Stridhs medgivande.
Webbplatsen ses bäst med Internet Explorer 5.0 eller senare version.
Webbplatsen publicerad: [2008-12-01] Uppdaterad: [2009-08-24]